söndag 20 december 2009

20 december

Efter att ha vandrat genom snöstorm och isig kyla, var Klasse, Bert och Sverre framme i Mögdor - världens största avfallsstation och platsen där världens öde skulle avgöras. De tog in på hotell Mögelost för att spendera natten.
För att planen skulle få verklig effekt, var de tvungna att köpa en speciell koppargryta av en köpman vid namn Fredrik. Och han råkade vara på semester. När skulle han finnas tillgänglig för handel? Ja, enligt en lapp på hans butik råkade det vara 23:e december.
"Det var ju just snyggt" morrade Bert och gick i en cirkel upp på hotellrummet. "Nu sitter vi fast i den här skithålan i 4 dagar. "Måtte gubben ha fått in grytan så planen kan gå i lås."
"Det bör han ha. Annat vore ju väldigt patetiskt" svarade Klasse och dinglade med fötterna på sängkanten.
"Precis" instämde Sverre och tog en tugga från ett äpple han haft i sin matsäck.
"Det jobbiga är..." fortsatte Bert och stannade upp. "...att vi kanske får... besök. Av dina vänner. De kommer garanterat vilja stoppa oss."
"Ja, de kan bli ett problem" svarade Klasse.
"Sant. Men ifall det skulle bli så...så stoppar jag dem. Jag är den enda som kan göra det" svarade Sverre. "Men oroa er inte, allt kommer bli preeeecis som vi vill."

Under tiden så anlände Lucia, Rolle och Åke till Mögdor. De hade hört folk på vägen tala om tre väldigt lustiga resenärer. Beskrivning på de nämnde hade de dock inte fått. Ingen mindes hur de såg ut.
"Jahapp. Vad gör vi nu då?" sa Rolle till Lucia. "Spåren slutar här. Vart kan de tagit vägen?"
"Det finns en möjlighet att de befinner sig just här" svarade Lucia. "Här i Mögdor finns en gigantisk vulkan. Det sägs att det är just i den vulkanen som laktosgranen måste kokas för att kunna användas. Vart vet jag dock ej. Ingen annan heller för den delen."
"Då föreslår jag att vi stannar här. Finns det något ställe att bo på?"
"Det finns två hotell. Hotell Mögelost som är det billigaste. Och sen finns hotell Brieost. Lite dyrare men mycket bättre mat."
"Jaha... och hur vet du det? Är du här ofta?"
"Nä.. men jag skrev ut en resebroschyr från internet."
"På det viset."
"Mmmm."
"Då är det bara att vänta ut dem då?"
"Precis. Vi tar in på hotellet. I morgon börjar vi genomsöka staden."

Spänningen tätnar. De båda lagen är närmare varandra än någonsin. Hur ska detta sluta? Läs fortsättningen av "Jul i Skitsjö."

Inga kommentarer: